Сервира се в чашки

Можете да приготвите това ястие и като пай, но в този случай трябва да добавите още 1 яйце към пълнежа.

Продукти: за пълнежа: 1/2 опаковка замразен спанак на шайби; 250 г сирене рикота; 125 мл сметана;

Освен това ще са ви нужни: 2 яйца; 1 суп. лъж. вегета; 100 г твърд настърган кашкавал; сол и млян черен пипер на вкус; 600 г размразено бутер тесто; 1 разбито яйце.

Приготвяне: За приготвянето на запеканката ще ви е нужна форма за приготвяне на мъфини или метални чашки за крем карамел.

Размразете шайбите спанак в тенджера на слаб огън, при непрекъснато разбъркване. Отцедете и охладете. Добавете останалите продукти за пълнежа и разбъркайте добре.

Нарежете тестото на 12 равни квадрата и поставете всяко парче в намазаната с масло форма за мъфини. Сипете пълнежа и намажете краищата на тестото с разбито яйце.

Печете във фурната, предварително загрята до 180 градуса, за 30-40 минути.