Едно от най-значимите събития за земеделския сектор в Североизточна България ще отвори врати на 16 ноември в зала "Арена Русе".

Предстои 7-то специализирано изложение "ДУНАВСКИ ОВОЩАРИ" 2024. Това е едно от най-значимите събития за земеделския сектор в Североизточна България, което тази година ще отвори врати на 16 ноември 2024 г. в зала "Арена Русе". Изложението се организира от сдружение „Съюз на дунавските овощари", гр. Русе, с подкрепата на Министерството за земеделието и храните и Държавен фонд „Земеделие".

Ще бъде представено богато разнообразие от качествени продукти на български производители – сокове, нектари, сладка, конфитюри, мед, сушени плодове, ядки, вино и какво ли още не ще изкушават сетивата на посетителите от отрупаните и красиво подредени щандове на десетки участници.

„Искаме да дадем платформа на нашите изложители да покажат плодовете на своя труд и продукцията, създадена в най-добрите традиции на агропроизводството у нас", каза председателят на УС на Съюза на дунавските овощари Николай Колев.

Екипът е амбициран тази година да представи цялата верига на стойността - от производителя до потребителя, от точката на засяване до точката на продажба. Затова в отделна секция ще бъдат изложени торове и препарати за растителна защита, посадъчен материал, специализирана техника и оборудване за градината, системи за капково напояване, производители на амбалаж, компании за сервиз и поддръжка, банки, застрахователи, агроконсултации. Цялата палитра от продукти и услуги за сектора ще бъдат събрани на едно място!

Тази година Съюзът на дунавските овощари навършва 10 години от създаването си и като на празник, се подготвя да посрещне още повече изложители и участници в разнообразната съпътстваща програма за професионални посетители, фермери, търговци, кулинари, ресторантьори и почитатели на качествените български храни.

4 тематични зони ще оформят пространството за овощарския празник в зала „Арена Русе":

✅ експозиционна платформа с водещи фирми-изложители;

✅ b2b зона за контакти с бизнеси и търговци от цяла България и потенциални търговски партньори за европейския пазар;

✅ семинари и дискусии с водещи лектори по полезни теми;

✅ фермерски базар с прясна, чиста и вкусна храна.

Всеки производител от региона ще има възможност да представи продукцията си, да се включи с безплатен щанд във фермерския базар, да намери клиенти и партньори в Зоната за B2B срещи или да научни новостите и полезна информация за сектора от презентационната сесия със специално подбрани теми от водещи лектори в областта. Търговци, собственици на магазини и хранителни вериги ще привлечем в В2В зоната за срещи с директни производители. За посетителите на изложението са предвидени още много подаръци и изненади.