За да направят селото си по-чисто и подредено жители на Здравец започнаха изпълнението на проект по Фонда за подкрепа на местни инициативи. В акцията днес се включиха около 25 души, обединени от идеята населеното място да стане по-приветливо и за нас, и за гостите му, каза пред репортер на БТА  Весела Тодорова, член на Неформалното сдружение, разработило и спечелило проекта пред Комисия за организиране и разпределяне на средства към Община Търговище. 

За реализирането на идеята са отпуснати 2 984 лв. Със парите са закупени четири пейки, четири кошчета за смет, четири кашпи, които днес бяха монтирани в центъра на селото до автобусната спирка. Монтирани са и две информационни табла - едното за обяви и съобщения, а другото за некролози. Искаме да направим по-приветливо селото, предвид че сме и на главния път Търговище – Попово, коментира Тодорова. 

Според местните хора селото има нужда от обновяване. Има доста неща за ремонт, а средствата които се отпуска за такива дейности на кметството са малко решихме да се възползваме от Фонда. 

Облагородяването на населеното място ще продължи. С материални средства от дарители е закупена боя и се ще се боядисват част от тротоарите в черно и бяло. Ще бъде освежена и ограда край спирката в цветовете на трикольора. 

Изработена и днес е поставена над спирката и дървена табела с името на селото.

В село Здравец, което се намира на отстояние седем-осем километра от областния център Търговище, живеят около 300 души. Хората коментираха, че въпреки трудните моменти и такива на разединение, успяват да се обединят около кауза, свързана с родното място.