Рекорден брой гости се стичат в Севлиево за кулминацията на Празника на тиквата този уикенд. Събитията и вкусните тиквени изненади започват на няколко локации от тази вечер. Старт на веселбата в 17 ч. ще даде Студентският фолклорен ансамбъл при ЮЗУ „Неофит Рилски", Благоевград и Фолклорен ансамбъл „Развитие" при НЧ „Развитие-1870". В 19 ч. на сцената ще се развихрят хитовите изпълнители Кристиян Макаров и Юлиян Славчев  или МОЛЕЦ.  След това е концертът на Гери Никол на панаирната естрада.

До полунощ ще са отворени Хаджистояновото училище и Художествената галерия "Асен и Илия Пейкови", част от атрактивната "Нощ в музея".
От 22 ч. в парк "Черничките"  започва Електронно парти „Sevlievo Open Air" със специалното участие на DJ Mascota.

Краси Радков ще е специалният гост на „Тиквено парти", което започва от 11 ч. в събота. Тогава ще бъде открита традиционната кулинарна изложбадо сградата на общината и връчени  наградите на победителите. На пл."Свобода ще бъдат раздадени и наградите на участниците в изложба-конкурс „Тиква най-най".
  Ще има и кулинарно шоу на шеф Ради Стамболов и шеф Борислав Екзархов – представители на сладкарската гилдия в България. Похапването от тиквеника – рекордьор е пред хотел „Севлиево Плаза"
В следобедните часове Севлиево ще е домакин и на  Пътуващ фестивал „Улицата". 

Спортна зала "Дан Колов"  ще се тресе от събора на клубовете за български хора "Северняшки гайтани". Той ще прелее на пл."Свобода" с Традиционно хоро по тиквено време в 16.30 ч.

Звездата на вечерта е Любо Киров, който излиза на сцената в 19 ч. За любителите на различния музикален жанр на следващата вечер ще има и концерт на Меди на панаирната естрада.
През целия ден на 13 октомври са предвидени игри за малки и големи, ателиета, музика, танци, награди и изненади.

През всички празнични дни майстори ще показват занаяти в специална зона, ще има тиквени кулинарни кътове, тиквен бар.