Непал започна да изнася пресни зеленчуци за Катар, с което отбеляза значително развитие в търговията със селскостопански продукти между двете страни.

Първата пратка, подпомогната от програма за насърчаване на селското стопанство на китайска фондация, беше изпратена от Катманду с полет на авиокомпания Himalaya Airlines. Тази програма, подкрепена от Китайската фондация за развитие на селските райони (CFRD), се фокусира върху отглеждането на зелен чили, плосък боб и горчива тиква в община Дакшинкали, област Катманду.

Целта на инициативата е в рамките на един месец да бъдат изнесени около 30 тона пресни зеленчуци за Катар, както заявява Чжоу Жицян, директор на офиса на фондацията в Непал. Този ход е приветстван както от местните служители, така и от международните представители, като подчертава потенциала за по-нататъшно сътрудничество в областта на селското стопанство. Катарският посланик в Непал Мишал бин Мохамед Али Ал Ансари изрази интереса на Катар да продължи да внася непалска биологична продукция.

Уанг Син, отговорник за делата в посолството на Китай в Непал, потвърди ангажимента на Китай да подкрепя селскостопанския сектор и икономическия растеж на Непал.