С PEF Advantage B Micro на Elea производителите могат да подготвят реколтата си за по-нататъшна преработка на храни, например за сушене чрез замразяване
Системите PEF на Elea използват прецизни електрически импулси за отваряне на клетъчните мембрани (електропорация). PEF отваря клетките на пресните продукти, което води до значително увеличаване на добива, свежестта, вкуса и хранителните качества.
Най-голямата система на Elea, PEF Advantage 1000, може да обработва до 100 т/ч. Системата PEF Advantage B Micro - система „всичко в едно" с капацитет до 1,7 т/ч - е подходяща за малки производители. Системата е идеална за преработка на плодове, които впоследствие се сушат чрез замразяване.
Технологията PEF намалява времето за сушене, осигурява прецизен контрол на обработката и запазва формата, цвета и вкуса на плодовете. Технологията PEF може да се използва и за производство на картофени и зеленчукови закуски. Времето за бланширане се намалява с до 50 %, което ускорява производствения процес и повишава ефективността.
В същото време чистите разрези водят до по-малко чупения, което подобрява качеството на пържените картофи, картофения чипс и зеленчуковите закуски.
Коментари