Министерският съвет прие Решение за одобряване на участието на България с национален щанд на Международното изложение за биохрани „БИОФАХ 2025". То ще се проведе в периода 11 - 14 февруари 2025 г. в гр. Нюрнберг, Федерална република Германия.

Международното изложение за биохрани „БИОФАХ" е едно от най- авторитетните в света изложения в областта на биохраните. Участие в изложение от подобен мащаб дава шанс на представителите от родното биологично селско стопанство и хранително-вкусова промишленост да представят продукцията си сред световния бизнес в областта на биологичното производство, както и да създадат контакти и да намерят пазари. Развитието на био земеделието е един от приоритетите на Министерството на земеделието и храните, предвид ролята му за развитието на по- висок стандарт за консумация на храни, благосъстоянието на околната среда и опазване на природните ресурси и биологичното разнообразие.

Разходите по подготовката и участието на България са за сметка на бюджета на Министерството на земеделието и храните, с изключение на тези, които ще бъдат обезпечени от Държавна помощ „Помощ за участие в изложения".