Предпочитанията на потребителите към биологичните картофи продължават да водят до постоянен ръст на потреблението. От началото на годината досега ръстът в САЩ е +4%, като в североизточната част на страната ръстът е още по-бърз - +10%, съобщава Шайло Сами, директор в EarthFresh. 

Купувачите на биологични продукти са се доказали като потребители, които се грижат за здравето си и са много лоялни.

EarthFresh се е ангажирала да предлага на търговците на дребно пълна целогодишна програма за биологично производство, за да привлече и осигури лоялността на тези потребители. Сами допълва, че предпочитанията на потребителите към биологичните картофи продължават да стимулират постоянния ръст на потреблението.

Ето кои са ключовите сегменти на биологичните картофи, които водят до ръст от 2024 г., според EarthFresh:

  • Биологични бейби картофи: бързо приготвяща се опция с размер на хапки, е най-бързо растящият сегмент с +16%.
  • Биологични бейби картофи за микровълнова печка: още по-удобна опция за потребителите, които не разполагат с достатъчно време. Този вариант е готов само за 5 до 6 минути и има още по-привлекателна промоционална цена.
  • Биологични картофи "Fingerlings": специален продукт, който предлага уникален ядков вкус умами, за да подобри всяка чиния.
  • Органични жълти картофи: най-универсалното предложение за органични картофи. На този сегмент се падат над 33% от ръста при биологичните картофи.
  • Биологични сладки картофи: понастоящем ръст от +9% в национален мащаб и 19% в Североизточна Европа.