Израелските смокини са "супер търсени", особено в Европа, казва Давид Левин, главен изпълнителен директор и директор по маркетинга на Zohara Farms. Компанията отглежда и изнася кафяви смокини през двата сезона на отглеждане в Израел.
"Ферма Zohara се завръща в действие с кафяви смокини. Търсенето е много голямо, всъщност супер голямо. Това се дължи на външния вид и вкуса. Ние винаги държим на вкуса. Успяваме да поднесем на потребителите точната зрялост, което ги убеждава да се върнат и да купят втори път."
Пазарите за израелските смокини включват Обединеното кралство, Европа, Канада, както и Азия. Понастоящем смокините от сорта "Кафява Турция" се превозват по въздух от международното летище "Бен Гурион" в Тел Авив до всички тези страни, казва Левин.
"Опитваме се да продължим, като се фокусираме върху подходящия момент за събиране на реколтата, само когато смокините са наистина зрели. Обръщаме голямо внимание на обучението и уменията за прибиране на реколтата от нашите работници. Поставяме голямо ударение върху хората, които прибират реколтата. Ходим с тях на различните парцели и следим дали събират реколтата в правилното време. Това се прави, за да предадем правилния външен вид и вкус на крайния потребител", обяснява Левин.
Той описва техните доставки на смокини като нишов продукт с доста ограничени налични количества. "Ние доставяме и избираме нашите дългосрочни клиенти много внимателно. Сред тях са водещите търговци на дребно и на едро в Европа и Обединеното кралство, които наистина оценяват факта, че нашите смокини са внимателно подбрани. Ние не се водим от обема, а подбираме по вкус и външен вид. Вкусът е много важен. Днес клиент от Германия ни каза, че е чакал специално за нашия продукт", казва Левин.
Коментари