Министерството на земеделието и храните и Българска Асоциация Биопродукти имат удоволствието да Ви поканят на Деня на биологичното производство - празник с много кулинарно разнообразие, игри и награди за всички деца! Той ще се проведе утре, 28 септември 2024 г. (събота) от 10:00 до 17:00 часа на „Голямата поляна" в Южния парк, София.

Събитието е част от инициативата на Европейската комисия по отбелязване на биологичното производство в страните от ЕС. То ще предложи на посетителите разнообразие от български биологични храни и продукти, кулинарни демонстрации и забавления за цялото семейство.

По време на празника над 30 производители ще представят био продукти - био млечни и месни продукти, сезонни плодове и зеленчуци, био сокове, вино, ядки, халви и тахани. За подсилване на имунната система ще може да откриете биологичен мед и пчелни продукти, а за ценителите на сладките неща ще има вкусен био шоколад. Родните производители ще покажат и голямо разнообразие от био сладки и солени продукти - солети, вафли, бисквити, крекери, сурови барчета и други. На събитието ще откриете още и био козметични продукти, както и етерични масла и флорални води

Специално за децата от 7 до 12 години ще се проведе кулинарното училище за готвене с биопродукти, водено от известния телевизионен готвач Ути Бъчваров, което ще започне в 10:00 часа. Заедно със своите малки помощници, той ще приготви есенна зеленчукова супа, както и конфитюр от есенни плодове. Децата ще имат възможност да усвояват здравословни рецепти и кулинарни умения.

За всички малчугани програмата включва и арт-ателиета, творчески работилници, игри и много награди. В специално декориран фотокът ще може да запечатате своя спомен от Празника.

Програма на събитието:

• 10:00 часа – Откриване на „Деня на биологичното производство в ЕС"

• 10:00 – 13:00 часа – Кулинарно училище с Ути Бъчваров за деца от 7 до 12 години

• 10:00 – 13:00 часа – Арт-ателиета и забавления за децата

• 14:30 часа – изпълнение на деца от творчески състав „Надежда" на вокално-театрална формация „Врабчета".

• 10:00 – 17:00 часа – Специализирано търговско изложение на биологични продукти